Online intervisie

voor dirigenten en bestuurders

Als dirigent of bestuurder kun je in je praktijk wel eens vraagstukken of dilemma’s tegenkomen die je niet meteen met een simpel telefoontje of via Facebook oplost. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om lastige of complexe situaties, persoonlijke issues of patronen die je niet zo makkelijk doorbreekt; onderwerpen waar je zelf niet uitkomt en waarvoor je zelfreflectie niet ver genoeg reikt. Dan kun je baat hebben bij de kennis en expertise van collega’s of een objectief iemand. Personen die doorvragen, met wie je dieper op de materie kunt ingaan en aan wie je iets persoonlijks kunt voorleggen. Op een professionele manier om advies vragen dus. Met intervisie kun je daarin vaak een heel eind komen.

Wat is intervisie?

Intervisie is een werkvorm waarbij deelnemers hun dilemma inbrengen en waarbij je door middel van het stellen van open en verdiepende vragen meer te weten komt over achtergronden, drijfveren en context van het dilemma. De kracht zit in de vragende manier van een gesprek voeren, meer dan in het aanreiken van antwoorden of oplossingen. Waardevol is dat degene die het dilemma inbrengt door de vragen uit de groep tot nieuwe inzichten en invalshoeken komt, en zo zelf tot oplossingen kan komen. Deze werkvorm is zowel voor de inbrenger als voor de andere deelnemers aan de intervisiegroep inspirerend en leerzaam. Nodig voor goedlopende intervisie zijn: een veilige omgeving, deelnemers met een ‘open mind’ en een gespreksleider die toeziet op een goed proces.

Wat bieden we?

KBZON, Dirigentenwerkplaats Utrecht en BALK starten in voorjaar 2024 een pilot met online intervisie. Deze pilot bestaat uit 3 bijeenkomsten van ca. 1,5 uur met dezelfde groep mensen (maximaal 7 personen). In die 3 bijeenkomsten is er voor iedereen gelegenheid om een dilemma in te brengen (een sessie voor een dilemma kost ongeveer 45 minuten). Om vertrouwdheid te kunnen opbouwen, committeer je je als deelnemer aan alle 3 de bijeenkomsten. We richten ons op bestuurders en dirigenten.

Praktische informatie

Datum4, 11, 18 april
Tijd10.30-12.00 uur
LocatieOnline
DocentBianca van Dreumel en Hans Noijens.
Prijs€ 45
Aantal deelnemersmaximaal 7
AanmeldingJe kunt je opgeven via deze link

Aanmelden

04 apr 24 - 18 apr 24
Online intervisie