Bianca van Dreumel

‘Ik ben een theatermaker die uitnodigt op het podium waardoor je in liefde zichtbaar wordt’

Mijn roeping klinkt door in alle rollen die ik vervul. Zowel privé, als in mijn professionele rol, nodig ik je uit zichtbaar te worden en jouw podium te pakken om te stralen in al je eigenheid.

In mijn rol als regisseur en trainer in podiumwerk, houd ik me onder andere bezig met de creatieve vormgeving van een theaterproductie en alles wat daarbij komt kijken. Hierbij verbind ik mensen met hoofd en hart aan de muziek die zij zingen. Daarbij creëer ik een optimale omgeving waarin mensen met vertrouwen kunnen werken aan hun talent.

Ik sta bekend als een ondernemend type. De drang om te willen creëren loopt dan ook als een rode draad door mijn leven. Met gezonde gedrevenheid werk ik graag aan projecten die ‘Het hoofd met hart en handen verbindt’. In elk project zit wel een proces van bewust worden, volharden en overwinnen. Het zijn de momenten waarin mensen groeien en zichzelf overwinnen die maken dat mijn hart sneller gaat kloppen en het vuurtje doet branden, omdat er opnieuw een mooi mens in liefde zichtbaar wordt.

Mijn diensten zijn niet in een hokje te stoppen maar hebben de missie om mensen bewust te maken van hun eigen potentie zodat ze met zelfvertrouwen hun eigen podium durven te pakken. In mijn rol als regisseur & trainer in podiumwerk tref je dus zeer diverse activiteiten aan.

In de rol van regisseur en koorcoach

Maak ik met amateurzangers theaterconcerten. Vaak vanuit hun eigen wens of idee. Ik begeleid en geef vorm aan het creatieve proces, coach op podiumpresentatie en houd de regie over het totale project. Ik geef workshops in podiumpresentatie door het hele land en deel mijn kennis door les te geven aan regiecommissies, dirigenten en vocalcoaches via trainingen. Regelmatig ben ik als jurylid te vinden bij Koor Festivals. In deze rol ben ik ook beschikbaar als projectbegeleider en coach. Ik kan helpen bij het uitzetten van een nieuwe koers of visie en ik ben een neutraal sparringspartner bij lastige vraagstukken

‘If you can dream it, you can do it!’

Van 2018 tot 2022 heb ik gewerkt aan een lang gekoesterde droom…namelijk het maken van een koortheatervoorstelling rondom het thema vrijheid. Deze voorstelling wilde ik uitvoeren in een bijzondere maar vooral inspirerende omgeving. Het streven was om mei 2020 het glas te kunnen heffen op een geweldige voorstelling! Helaas de pandemie gooide flink wat roet in de muziek. Maar….

Na de nodige ups en downs is het project De Toekomst van een Verleden op 10 mei 2022 toch voltooid! Het was nog mooier dan ik droomde. Wat ik hoopte in beweging te zetten  stroomde tijdens de hele reis door dit project. Tijdens de voorstelling viel alles als een puzzel op z’n plek. Er was niets anders dan hoop, verbondenheid en heel veel liefde…

Mijn toekomstwens?

Een grote droomwens van mij is het opzetten van een cultureel leer en ontmoetingscentrum in een bijzonder (school)gebouw, klooster of kerk. Daar wil ik o.a. koortheatervoorstelling produceren met projectzangers. Deze voorstelling brengt niet alleen koorzangers samen maar wordt tevens een ervaringsplek voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf, hun talent of perspectief.

Het moet een plek worden die de mogelijkheid biedt om in alle rust te experimenteren en te ontdekken wat creativiteit kan bieden. Je mag onderzoeken en ontdekken waar je talent ligt. Handen geven aan je passie, richting geven aan je dromen en energie krijgen van het leerproces wat je gaat doorlopen.

Dit idee wil ik samen met een netwerk van professionals uit de muziekwereld, creatief onderwijs en life-coaching vormgeven. Samenwerken in een inspirerende creatieve omgeving van muziek, zang, kunst en cultuur waar jongere en volwassenen kunnen werken aan hun talent en vaardigheden. Een plek waar je van betekenis bent en waar je verwacht wordt.

Het netwerk is er maar het gebouw nog niet 😉 dus ik blijf dromen…

Zie ook www.biancavandreumel.nl