Choir Clinic II

Ritmiek doorvoeld en doorleefd

Ritme vormt de motor van de muziek, het voertuig van tekst en de animator van vocale en fysieke energie. Aan een goede beleving van ritme kunnen we zo ongelofelijk veel plezier beleven in het musiceren en werken met koor, dat het absoluut de moeite waard is om daar een dag dieper op in te gaan.

Of je het nu hebt over Vocal Pop, jazz, volksmuziek of barokmuziek, ritmiek is er vaak een leidend kenmerk. Het op een goede en mooie manier omgaan daarmee leidt tot kwaliteit in verstaanbaarheid, groove, souplesse en klank.
Maar hoe doe je dat nu als dirigent? Hoe werk je daar aan en welke consequenties heeft het voor je dirigeerslag en je begeleidende musici?

In deze clinic ga je in verschillende muzikale stijlen in op een de omgang met ritmiek en ontdek je hoe je ritmiek als expressiemiddel kunt gebruiken. Ruben Smits is van vele markten thuis en wijst je aan de hand van uiteenlopende muziekstukken op vakkundige wijze langs de Tips and Tricks van de Ritmiek.  

De clinic maakt deel uit van de serie van 3 Choir-Clinics die de Dirigentenwerkplaats organiseert in samenwerking met BALK

Praktische informatie

Datumn.t.b. seizoen 2024/2025
Tijd10.00-16.00 uur
LocatieUtrecht, Domplein 4
DocentRuben Smits
Prijs*ntb
* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan is een tegemoetkoming aan te vragen bij werktuigppo.nl

Aanmelden

01 sep 24 - 30 jun 25
Choir Clinic II