Dirigentencafé

voor Koorleiders- en dirigenten van Utrechtse koren

Op 13 november organiseren ZIMIHC en de Dirigentenwerkplaats Utrecht weer een Dirigentencafé voor koordirigenten die een koor in Utrecht en omgeving dirigeren. Een dirigentencafé is een bijeenkomst waar je als dirigenten of vocal leader je collega’s leert kennen en ervaringen uitwisselt op een ongedwongen manier.
Daarnaast leggen we in deze bijeenkomst de focus op de verschillende petten die je als koordirigent kunt dragen: wat doe jij allemaal en met voor jouw groep en hoe organiseer je dat?

Rol van de koorleider

Regelmatig ben je als dirigent namelijk veel méér dan een metronoom. Artistiek leiderschap, omgaan met groepen mensen, persoonlijke gesprekken, bestuurlijke beslommeringen – als koorleider komt het allemaal langs, en het vraagt ook een veelheid aan kwaliteiten. Onlangs bracht het LKCA het rapport ‘dirigenten en bestuurders in beweging’ uit, waarbij de brede skills is ingezoomd voor dirigenten uit de HaFaBra-sector.
Arno Neele, onderzoeker bij het LKCA en verbonden aan dit rapport, schuift als ‘critical friend’ aan bij het Dirigentencafé om zijn ervaringen te spiegelen aan wat er besproken wordt.

Ruben Timmer van ZIMIHC en Hans Noijens van de Dirigentenwerkplaats Utrecht zijn de gespreksleiders; de bijeenkomst vindt plaats bij ZIMIHC, Theater Wittevrouwen en is gratis. Om 09.45 staat de koffie klaar. Meld je svp aan voor 10 november! (op het inschrijfformulier hoef je de laatste twee velden, “Muzikale achtergrond” en “Motivatie”, niet in te vullen)

Praktische informatie

datum en tijdMaandag 13 november juni 10.00-12.00, daarna nazit voor wie tijd heeft
LocatieUtrecht, ZIMIHC, Bouwstraat 55, Utrecht
gespreksleidersRuben Timmer, Hans Noijens
Prijsgratis

Aanmelden

13 nov 23 - 13 nov 23
Dirigentencafé