ChoirClinics I,II en III

Zes Koorkleuren – Ritmiek – In 3 Traptreden Naar Succes Op Het Podium!

In samenwerking met BALK organiseert de Dirigentenwerkplaats Utrecht in het najaar 3 clinics over thema’s waarmee je als koorleider in je repetities elke week wel te maken hebt. En waarbij het fijn is er eens rustig en dieper op in te gaan en de expertise van specialisten tot je te kunnen nemen. Zo kom je, ook in de uitwisseling met collega’s, tot nieuwe inzichten, aanpakken en ideeën voor je repetities. En wie wil dat nou niet?    

Leuke, toegankelijke en afwisselende muziekstukken vormen steeds het uitgangspunt van de sessies. Je bent veel aan het zingen, bewegen en reflecteren en er is natuurlijk alle ruimte voor gesprek en uitwisseling over je eigen praktijk, die aansluiting vinden we cruciaal. En bij Juliette Dumoré, Ruben Smits en Bianca van Dreumel ben je in uitstekende handen; zij weten als geen ander hoe je kwaliteit kunt krijgen en daar aan kunt bouwen!

Choir Clinic I – Zes Koorkleuren (9 september) behandelt een zangmethode die de gezamenlijke expressie voor zanggroepen makkelijker maakt. Bedenker én docente Juliette Dumoré (foto) verbindt expressie met stemtechiek én met zes koorkleuren die je intekent in de partituur en kunt uitdrukken in handsignalen.

Choir Clinic II – Ritmiek (7 oktober) focust op manieren waarmee je ritme kunt inzetten om de verstaanbaarheid, groove, souplesse en klank te vergroten. Docent Ruben Smits laat zien hoe je ritmiek in diverse genres kunt inzetten als expressiemiddel. 

Choir Clinic III – In 3 traptreden naar succes op het podium! (25 november) is een clinic waarin Bianca van Dreumelwerkt aan Uitstraling – Energieke Lichaamshouding – Contact! Over beleving in de zang, sprankelingen in het optreden en andere facetten van regie. 

Praktische informatie

Dataseizoen 24/25: data nog nader vast te leggen
Tijdsteeds 10.00-16.00 uur
LocatieUtrecht, Domplein 4
DocentenRuben Smits, Juliette Dumoré, Bianca van Dreumel
Prijs*nader te bepalen
* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan is een tegemoetkoming aan te vragen bij werktuigppo.nl

Aanmelden

01 sep 24 - 30 jun 25
ChoirClinics I,II en III