Ateliers

In de ateliers van de Dirigentenwerkplaats Utrecht werk je meerdere dagen met een gastdocent en een practicumkoor en/of ensemble aan specifiek repertoire waarin de gastdocent gespecialiseerd is. Partituurvoorbereiding, repetitietechniek, klankvorming en dirigeertechniek staan centraal maar natuurlijk kun je van tevoren ook zelf aandachtspunten aangeven.
Een Atelier kan bestaan uit alleen practicumdagen (dus steeds met practicumkoor en/of ensemble), soms ook zijn er voorbereidingsdagen of -bijeenkomsten mee gemoeid.

Voor wie?

De Ateliers zijn bedoeld voor de al wat meer ervaren dirigent die een MDO-opleiding of Applicatieopleiding heeft afgerond of vergelijkbare kennis en ervaring heeft; ook voor studenten koordirectie of ensembleleiding is het dirigentenatelier geschikt.
Er is plaats voor maximaal 8 à 9 actieve cursisten (zodat er voldoende tijd met het practicumkoor is). En als cursist zing je natuurlijk mee in het koor om te ervaren hoe je collega’s het doen!

Hospitanten en Koorzangers

Je kunt ook deelnemen als hospitant; dan maak je naast de practica ook de voorbereidende lessen mee en zing je mee in het koor om te ervaren hoe je collega’s het doen! Je krijgt geen individuele beurten.

Wil je als koorzanger meer te weten komen over koordirectie, dan biedt het Atelier je daarvoor een prachtige kans. Je ziet hoe koordirigenten in opleiding les krijgen van een topdocent en je krijgt zelf ook nog eens de gelegenheid om te ervaren hoe het is om bij deze docent te zingen in de demonstratiesessies. Kortom: een interessant en leuk event met veel zingen onder verschillende dirigenten en een topdocent!

Als je als koorzanger of hospitant deelneemt, verwachten we van je dat je het repertoire beheerst op het eerste practicum.

Aanmelden