Practicum Vocal Pop en Jazz

Op 5 lesdagen (4 vrijdagen en 1 zaterdag) krijg je van Ruben Smits en Juliette Dumoré, ervaren docenten in de lichte muziek, les in de verschillende facetten van het dirigeren van vocal pop & jazz. Iedere les leid jij het koor en krijg je feedback. De laatste lesdag is er ook een practicumkoor, waarmee we de slotpresentatie geven.

Voor wie is de cursus?

Ben je al dirigent van een popkoor of vocal group en heb je ambities om daar verder mee te komen? Neem je als repetitor of als pianist wel eens een deel van de repetitie over en wil je in de toekomst een groep gaan leiden? Of ben je een bedreven en gemotiveerde koorzanger met ambities om niet alleen ín maar ook vóór het koor te staan? Dan is het Practicum Vocal Pop en Jazz dè juiste cursus voor je!

Wat is de inhoud?

In deze cursus ga je lekker praktisch aan het werk. Je krijgt les in:

  • Practicum (werken met het koor, repeteren en slagtechniek)
  • Zang (combinatie van CVT en EVTS)
  • Groove
  • Repetitietechniek

Hoe vaak?

Vier bijeenkomsten op vrijdag van 10.00-16.00 uur en met een afsluitende dag waarin je werkt met een practicumkoor! Als de situatie het toelaat, sluiten we het Practicum af met een korte presentatie. presentatie voor vrienden en familie. Het Practicum start op vrijdag 4 februari.

Niveau

Om een goed beeld te krijgen van wat je allemaal wilt komen leren en wat je al kunt, plannen we een kennismakingsgesprek van ca. 20 minuten (online, via Zoom) waarin onder meer de volgende onderdelen aan bod komen:

  • kennismaken met jou en jouw achtergrond
  • Jouw motivatie
  • Kennismaken met jouw zangstem – dit doen we door je een aantal korte zangoefeningen te geven

Insturen vóór de toelating (deadline 22 januari) We vragen je hierbij om een video in te sturen van jezelf terwijl je een lied zingt. Je mag met een karaokeband meezingen of jezelf begeleiden. Kies hiervoor een up-tempo nummer, iets met groove (dus geen balad).
Je mag de opname ‘gewoon’ maken met je telefoon (maar check wel even de kwaliteit). Mail de opname naar docent Ruben Smits

Voor deelnemers aan de Basiscursus Vocal Pop en Jazz in het najaar 2021 is dit niet nodig.

Practische informatie

DataStart: vrijdag 4 februari, 18 februari, 4 maart, 18 maart, 2 april (zaterdag) 2022
Tijd10.00-16.00 uur
LocatieUtrecht, Domplein 4
Docenten*Ruben Smits en Juliette Dumoré
Prijs€ 350
Toelatingstest€ 30
* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen?

Aanmelden

04 feb 22 - 02 apr 22
Practicum Vocal Pop en Jazz