Training Vocal Pop & Jazz

In 10 lesdagen (8 vrijdagen en 1 weekend) krijg je van twee ervaren en bevlogen docenten les in de verschillende vaardigheden van het dirigeren van vocal pop & jazz. Iedere les besteden ze aandacht aan jouw specifieke onderwerpen, je leidt het koor bestaande uit je medecursisten en je geeft elkaar feedback. Zo ontwikkel je je muzikale persoonlijkheid, je schaaft je ontwikkelgebieden bij en leert hoe je leiderschap kunt versterken. In het afsluitende weekend werk je met een practicumkoor, zodat je echt vlieguren maakt.
Na deze training heb je je technisch-muzikale basis op orde, voel je je meer een all-round dirigent en sta je met meer vertrouwen en uitstraling voor een groep.

Voor wie is de cursus?

 • Ben je al dirigent van een popkoor of vocal group en heb je ambities om daarin verder te groeien?
 • Neem je als repetitor of als pianist wel eens een deel van de repetitie over en wil je leren hoe je dat beter kunt doen?
 • Of ben je een bedreven en gemotiveerde koorzanger met ambities om niet alleen ín maar ook vóór het koor te staan?

  Dan is de Training Vocal Jazz & Pop dè juiste cursus voor je!!!

Wat is de inhoud?

In deze cursus krijg je een breed pakket van vaardigheden mee. Je krijgt les in zes vakken:

 • Practicum (werken met het koor, repeteren en slagtechniek)
 • Groove
 • Zang (combinatie van CVT en EVTS)
 • Slagtechniek
 • Solfège, gehoortraining
 • Muziektheorie + akkoordenleer

Voor de theorie gaan we er vanuit dat je dat grotendeels zelfstandig thuis kunt doen zodat we in de lessen vooral praktisch bezig kunnen zijn.

Uiteraard is het mogelijk om buiten de vrijdaglessen extra lessen te nemen voor dat extra zetje in de rug, online of live, in bijvoorbeeld muziektheorie of zangtechniek. Dit plan je in overleg met de docent in.
Daarnaast ga je ook buiten de lessen in groepjes aan de slag. Door middel van video’s die je tijdens jouw koorrepetitie opneemt, ga je elkaar in kleine groepjes feedback geven. Uiteraard bieden we daarin structuur aan en word je begeleid door de docenten.

Hoe vaak?

Acht wekelijkse bijeenkomsten op vrijdag van 10.00-14.00 uur (en soms tot 14.30 uur) en met een afsluitend weekend waarin je veel werkt met een echt practicumkoor! We sluiten dit weekend en daarmee de training af met een korte presentatie voor vrienden en familie.
De training start op 13 januari 2023.

Niveau en intake-gesprek

Om een goed beeld te krijgen van wat je allemaal wilt komen leren en wat je al kunt, plannen we online een intakegesprek van ca. 30 minuten. Daarin kijken we naar je theoretische kennis, luisteren we naar hoe je zingt en kijken we hoe je dirigeert; van dat gesprek ontvang je een verslag.
Op de eerste lesdag gaan we vervolgens uitgebreid in op ieders individuele aandachtsgebied(en) zodat we een goed leerplan voor de training kunnen maken.

Toetsing en certificaat

De training wordt afgesloten met een presentatie in het slotweekend en als je dat met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een certificaat van de training.

Praktische informatie

DataStart: vrijdag 13 januari, afsluitend praktijkweekend 18/19 maart
TijdVrijdag 10.00-14.30 uur
LocatieUtrecht, Domplein 4
Docenten*Ruben Smits en Juliette Dumoré
Prijs€ 495 | 350 studenten & dirigenten of zangers van koren die zijn aangesloten bij BALK
Intakegesprek€ 30
* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen?

Ervaringen van cursisten

De basiscursus Vocal pop & Jazz heeft me veel gebracht. Ik ben er met enige onzekerheid aan begonnen, maar dat bleek helemaal niet nodig. Er heerst een hele prettige, positieve sfeer waarin je jezelf goed kan ontwikkelen. Er is aandacht voor dat wat je al beheerst en er wordt vooral gewerkt aan dat wat je nog kan leren. Mijn indruk is dat ik beslist ben ‘gegroeid’, heerlijk is dat!     

Laura van der Veen

Ineens is het weer tijd om mezelf te verbeteren en dan ga ik op zoek naar een passende cursus.
De Basiscursus Vocal Pop & Jazz leek hieraan te voldoen. En inderdaad deze cursus is er echt eentje die je als dirigent op maat bedient! Ieder werd op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd. Een hele prestatie van het docenten duo Ruben en Juliette. Een absolute aanrader deze cursus voor iedereen die weer een volgende stap wil zetten!

Marion Komen, dirigente Breda

Aanmelden

13 jan 23 - 19 mrt 23
Training Vocal Pop & Jazz