Basiscursus Koorleiding III

Zoek je een laagdrempelige, serieuze maar niet te lange cursus om kennis te maken met de basis van het dirigeren? Dan is de Basiscursus koorleiding I van 10 lesweken op de vrijdag geschikt voor je! In de Basiscursus leer je met toegankelijk en gevarieerd koorrepertoire de beginselen van dirigeer- en repetitietechniek, muziektheorie en solfège

Inhoud

In deze cursus Basiscursus II die een vervolg is op de Basiscursus, krijg je een breed pakket van vaardigheden mee. Je krijgt les in de volgende vakken:

  • Practicum (werken met het koor, repeteren en slagtechniek)
  • Muziektheorie
  • Zang en koorvorming
  • Solfège, gehoortraining
  • Slagtechniek

Voor de theorie gaan we er vanuit dat je dat grotendeels zelfstandig thuis kunt doen zodat we in de lessen vooral praktisch bezig kunnen zijn. Natuurlijk kun je buiten de vrijdaglessen extra lessen nemen voor een extra zetje in de rug, online of live, in bijvoorbeeld muziektheorie of zangtechniek. Dit plan je in overleg met de docent in.

Practicum

Centraal bij elke lesdag is het practicum; daarin krijg je dirigeerbeurten en vorm je met mede-cursisten uit de MDO en gastzangers het koor, je bent dus ook veel aan het zingen. Het repertoire is breed: alle stijlen uit de klassieke muziek komen aan de orde, maar ook lichte muziek, volksmuziek etc.. En natuurlijk kun je ook zelf repertoire aandragen! Naast het practicum heb je dan met je mede-basiscursisten nog les in de andere vakken.

Niveau

De Basiscursus koorleiding III is een vervolg op Basiscursus II. De lesinhoud en vakken zijn vergelijkbaar maar de inhoud is allemaal net iets uitdagender en we gaan wat dieper de muziek in!

Praktische informatie

DataStart: vrijdag 14 april 2023, meivakantie 5 mei, hemelvaart 19 mei, laatste lesdag 30 juni (afsluiting)
TijdVrijdag 10.00-14.30 uur
LocatieUtrecht, Domplein 4
Docenten*Lara Diamand, Ruben Smits, Hans Noijens, Rohan Poldervaart (gastdocent)
Prijs€ 495 per module |studenten € 350
Toelatingstestniet van toepassing


Aanmelden

25 apr 24 - 21 jun 24
Basiscursus Koorleiding III