Atelier Vrouwenkoor

Imre Ploeg: nieuwe muziek voor vrouwenkoor

Inhoud

In het atelier Nieuwe muziek voor Vrouwenkoor krijg je als dirigent handreikingen in het werken aan nieuw repertoire voor vrouwenkoor. Het werken aan repertoire waarvan er nog geen klinkende voorbeelden zijn en waarbij je als dirigent zonder enige referentie zelf aan de slag gaat om er een eigen interpretatie en klankbeeld van te scheppen en een première laat klinken is een uitermate interessant en spannend en ook leuk proces.
Om dat proces ook te sturen vragen we de inbreng van componisten zelf; dat maakt het, in samenwerking met het practicumkoor tot een levendige en waardevolle co-creatie.
Kortom: een spannend programma om bij de Dirigentenwerkplaats mee aan de slag te gaan!

Repertoire

Constantine Koukias – Kyrie
Anthony Leigh Dunstan – In the blind
Anne la Berge – IJs
Sinta Wullur – Sintac Tarana
Miranda Driessen – Haiku
Sylvia Maessen – Die Sonne, Die Mane, Die Sterren
Cecilia Ardito – Anotomy of a jar

NB: geef bij je inschrijving aan welke delen je graag wilt dirigeren; kies er minimaal 3

In Nederland heeft zich in de Corona-periode een mooi initiatief voorgedaan. Een maecenas heeft een bedrag beschikbaar gesteld aan 50 vrouwelijke componisten om een kort koorwerk voor vrouwenkoor te schrijven. Ze wilde zo een impuls geven aan componisten en aan de amateurkoormuziek in Nederland. De stukken zijn beschikbaar via Dutch Choirmusic Now en het wordt tijd dat deze nieuwe composities uitgevoerd worden en onder de aandacht komen van dirigenten, (vrouwen)koren en andere belanghebbenden.

Bezetting

Er is een bezetting van koor (SSAA ca. 20 zangeressen)

Docent

Imre Ploeg heeft als dirigent en docent een rijke ervaring in het werken aan nieuwe koorcomposities. Vanuit zijn brede kennis van zeer divers koorrepertoire en zijn interesse in experimentele werkprocessen weet Imre Ploeg je als geen ander te inspireren bij het musiceren en te ondersteunen bij de keuzes die je te maken hebt.

Inschrijving

Je kunt je opgeven als cursist, hospitant of als koorzanger. Als je je als koorzanger opgeeft, vermeld dan je stemsoort, koorervaring en genoten zangonderwijs.

Praktische informatie

Data Zaterdag 24 september en zaterdag 1 oktober (beide met koor)
TijdZaterdag 24 september: 10.00-16.30
Zaterdag 1 oktober: 10.00-15.30 uur, vanaf 16.00 presentatie in de Pieterskerk
LocatieUtrecht, Domplein 4 en Pieterskerk (1 oktober middag)
DocentImre Ploeg
Prijs*€ 175 cursist | € 120 studenten | € 50 hospitant | € 30 koorzanger
* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan kun je voor dit atelier een beroep doen op de scholingsregeling werktuigppo.nl

Samenwerking

Het atelier is tot stand gekomen als een samenwerking met de Stichting Pieterskerkconcerten en Dutch Music Now als partner.

Aanmelden

24 sep 22 - 01 okt 22
Atelier Vrouwenkoor